Foundation

Make-up

Voor de meeste vrouwen bestaat een groot deel van hun ochtend-riedel uit persoonlijke verzorging en opmaken. Veel vrouwen gebruiken dagelijks make-up en sommigen gaan de deur niet uit zonder een beetje mascara, foundation of lipstick. Make-up kan heel veel voor ons doen, we kunnen ons er ook zelfverzekerder door voelen. Maar hoe doe je dat nu? Hoe bepaal je welke kleuren je gaat gebruiken, en waar zijn al die make up producten voor? Als je in een winkel staat wordt je overspoeld door de verschillende soorten make-up!!

Deze keer gaan we het hebben over foundation.

Het liefst zouden we toch een mooie, zachte, glanzende huid hebben zonder vlekjes of pukkeltjes. Helaas zijn er maar weinig mensen die zo’n huid hebben. Maar met de juiste producten en deze op een goede manier te gebruiken is het mogelijk om dit zo goed als mogelijk te benaderen.

Begin met een schone huid
Belangrijk is om met een schone huid te beginnen, een schilder werkt ook het liefst op een mooi schoon doek! Het is van belang dat je je huid kent, en stem je dagelijkse huidverzorging daarop af. Hoe beter  de basis, hoe mooier het resultaat. Mijn favoriet is deze, een reiniging die speciaal ontworpen is om eye make-up en onzuiverheden te verwijderen, zonder dat de huid uitdroogt. (meer info over deze producten en verzorgingsproducten: info@helmievanmontfort.nl)

Breng foundation niet direct op je huid aan, maar gebruik een primer onder de foundation. Een primer kalmeert de huid, maakt de huid glad en maakt het gemakkelijker om de foundation mooi en gelijkmatig aan te brengen. Werk zoveel mogelijk met sponsjes of penselen voor een zo mooi mogelijk resultaat.

Welke foundation, kleur en type past bij mij?
Er zijn verschillende foundations verkrijgbaar; vloeibaar, crème, compact of mineraalpoeder. Kies er één die bij jou huidtype past of bij het effect wat je wil bereiken. Zo kies je bijvoorbeeld voor een droge huid beter een vloeibare foundation.

Kies de juiste kleur. Probeer deze op de kaaklijn uit, het is verstandig dit met een paar verschillende kleuren te doen om zo te zien welke kleur het dichtst bij jou teint komt. Met foundation proberen we de huid mooi egaal te maken. Hierdoor zullen je ogen ook veel mooier uitkomen dan op een onrustige huid. Met een concealer stift of stick kun je puistjes of vlekjes nog een beetje aan stippen. Mocht je dit moeilijk vinden welke kleur en type het best geschikt is voor jouw, mail me voor meer info of om het uit te proberen. Want niks is beter dan dat je het zelf ervaart op jouw huid!

Daarna fixeren met poeder zodat de foundation beter blijft zitten. Je hebt nu een basis om vanuit hier verder te werken. Mijn favoriete foundation is een transparante, zodat het er natuurlijk uit blijft zien.

Draag een make-up stijl die past bij jouw persoonlijke stijl en bezigheden.

Daarmee bedoel ik dat een make-up voor overdag boodschappen te gaan doen er anders uit zal zien dan wanneer je naar een avondfeest gaat.

Tijdens mijn workshops en cursussen leer je alles over wat je wil weten over make-up en het aanbrengen daarvan. Je leert een mooie make-up aanbrengen en jouw mooie punten accentueren.

Lieve groeten,

Helmie van Montfort

Telefoon: 06 30 70 55 70