Bruids Tips!

5 must-have make-upproducten voor in het tasje van de bruid

Je make-up is fantastisch en je voelt je op en top. Een nadeel: je hebt niet de hele dag een visagist bij je die met een poederkwast en wat extra oogschaduw achter je aan hobbelt… Hoe blijft je make-up de hele dag zo mooi? Ontdek hier de 5 make-up producten voor in het tasje van de bruid of zus, vriendin, ceremoniemeester enz.

1. Zakdoekjes

Te beginnen met zakdoekjes. Onmisbaar. ‘s Ochtends zit je make-up perfect, maar het is knap als je het droog houdt na de eerste (ontroerende) speec

handbereik hebt. Niet doen: je tranen wegvegen met een zakdoek, maar dep voorzichtig onder je ogen (zoals ze dat altijd in chique films doen).h van de ambtenaar, familie of vrienden. Zorg dus dat je zakdoekjes binnen

 

2. Spiegeltje, spiegeltje…

Je trouwt vast op een locatie waar spiegels aanwezig zijn, al is het maar in het toilet, maar voor kleine, snelle make-up fixes is een handspiegel ideaal!

 

3. Blotting paper (of poeder)

Je visagist zorgt in principe dat je make-up is afgepoederd (mat). Maar als het warm is, bij drukte of als je lekker aan het dansen bent, gaat je make-up op den duur weer glimmen. Wil jij jezelf met glimmend voorhoofd op de trouwfotos terugzien? Blotting paper of een matterende poeder zijn je redding. Dep je gezicht af met blotting paper (een soort matterend doekje) en je glimmende huid verdwijnt. Supersnel en perfect voor mooie trouwfoto’s.

 

3. Mascara

Ga sowieso voor waterproof mascara, dat blijft beter zitten gedurende de bruiloft (lees: is bestand tegen zweten en happy tears). Maar misschien wil je je make-up ‘s avonds nog even bijwerken. Met een laagje extra mascara zie je eruit alsof je je make-up net hebt laten doen.

4. Lipstick

Lipstick maakt je bruidsmake-up af, maar je wilt gedurende de dag wel eten, drinken en je kersverse echtgenoot zoenen. Na een halve dag zal ook de allerbeste lipstick niet meer die kwaliteit vertonen als toen je make-up er net op zat. Een extra laagje lipstick doet wonderen, zo ziet je bruidsmake-up er in no-time weer fris en verzorgd uit.

5. Oogpotlood

Wil je ‘s avonds net even wat meer make-up op of is je oogmake-up wat uitgelopen? Een beetje oogpotlood langs je wimpers haalt je look meteen op en legt extra accent op je ogen.

Of je kiest voor het arrangement waarbij de visagiste voor het avond feest je make-up en kapsel komt bijwerken of net dat beetje extra geven, wat onder het avond licht net wat mooier uitkomt.

 

en verder…

Naast make-up, raad ik vaak aan om een nagelvijl mee te nemen, ideaal voor scheurtjes of gebroken nagels. Ook parfum en deodorant mogen niet ontbreken, helemaal als het warm is of je van lekker dansen houdt. Regel van tevoren een proefje van je favoriete geur, dat past goed in je tas.

Draag je nepwimpers of wimperstukjes? Dan is het ook verstandig om wimperlijm bij je te hebben, voor het geval je wimpers loslaten.

 

 

Heb jij nog meer make-upproducten die je zou adviseren mee te nemen?

Of heb je andere tips voor me? Dan hoor dat heel graag van je.

Liefs, Helmie